Beste patiënten,

Het Corona-virus houdt ons allen bezig. Ook ik volg het nieuws uiteraard op de voet en vraag mij voortdurend af hoe ik als osteopaat hiermee mee om moet gaan.

Wat is wijsheid? Wat is veilig?
Ik informeer u graag over de keuzes die ik op dit moment maak.
Daarbij ga ik uit van de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie, die ook in contact is met het RIVM.
Vooralsnog blijft de Osteopathiepraktijk open.

Verder geldt vanaf nu het volgende:

1. De laatste richtlijn van de overheid is: “in het hele land moeten mensen met een neusverkoudheid, hoestklachten of keelpijn en eventueel koorts thuisblijven”. Dus als dit bij u het geval is, dan kunt u niet komen voor een behandeling. Dus ook bij twijfel, niet doen. Belt u mij aub van tevoren als uw bovengenoemde klachten heeft.

2. Het duurt in 99 % van de gevallen tot 14 dagen voordat de ziekte zich openbaart. Dus als u bovengenoemde klachten heeft, wacht u 14 dagen af. Als u niet ziek wordt kunt u weer komen.

3. Zodra ik zelf bovengenoemde klachten zou hebben zeg ik de behandeling af. Hou dus je aub uw mobiel en mail goed in de gaten.

4. Mijn verdere maatregelen op dit moment zijn als volgt:

  • Was uw handen aub goed voorafgaand aan de behandeling.
    Handen droogt u met papieren handdoekjes en de deur van het toilet bij het verlaten ook sluiten met een papieren handdoekje.
  • Nies en hoest in de elleboog en niet in de hand. Als u veel moet niesen of hoesten, komt u natuurlijk sowieso niet.
  • Ik maak alles nog vaker schoon, lucht de praktijkruimte tussen de behandeling en desinfecteer de deurklinken en behandelbank na elke behandeling

5. Ik adviseer u om de richtlijnen van het RIVM in de gaten te houden en op te volgen. Mochten de adviezen van het RIVM aangepast worden, dan zal ik mij daar uiteraard aan houden en u berichten wat dat voor mijn praktijk betekent.

Samen doen we wat we kunnen om gezond te blijven en dit virus een halt toe te roepen. 

Vitale en hartelijke groet,
Sabine Stückmann, osteopaat